Početak | COOLTURA | U gradu najpoznatije kraljevske obitelji
PUTUJEMO EUROPOM

U gradu najpoznatije kraljevske obitelji

Ako želite putovati, preporučujem vam London. London je glavni grad Engleske. Nalazi se između Atlantskog oceana i Sjevernog mora. Londonom prolazi Temza, najveća engleska rijeka dužine 346 km. Da bismo prešli preko Temze, možemo to učiniti preko Tower Bridgea. Tower Bridge nije jedina atrakcija za turiste: tu su i Big Ben i London Eye. Vožnja London Eyeom traje 30 minuta i iz njega se može sa visine vidjeti London. Osim predivnog pogleda turistima se jako sviđaju telefonske govornice koje gradu daju ljepotu i originalnost.

London, kojemu naziv dolazi od predromanskog, a moguće i keltskog Londinium, pun je zanimljivosti, a muzeji su pravo mjesto za otkrivanje Londona. O Engleskoj se može mnogo satnati u British Museumu, a treba izdvojiti The National Gallery, National History Museum i Science museum. Jedni od najzanimljivijih i najposjećenijih izložbenih mjesta su svakako Tate Modern Museum te Victoria&Albert Museum koji je posvećen modi.

Atrakcija koja nije muzej, ali je svakako jedna od najpoznatijih je engleska kraljevska obitelj koja veći dio godine provodi upravo u Londonu. O njima se više može saznati u Queen’s House, a u muzeju Madame Tussauds moge je fotografirati se s članovima kraljevske obitelji tj. njihovim voštanim figurama.

Ono što daje posebnu draž putovanju je svakako lokalna kuhinja. Englezi su najpoznatiji po svojem doručku ili običaju pijenja čaja koji se u Engleskoj prije svakodnevno. Jedno od najpoznatijih jela je fish&chips, odnosno riba s prženim krumpirićima te pite s mesom i kobasice. Nema ručka bez deserta, a pogriješiti nećete s etonskim neredom (Eton mess) ili karamel pudingom.

London često prekrivaju kišni oblaci pa stanovnici grada uvijek imaju spreman kišobran. Navikli su na turiste kojih je zaista mnogo, a govore simpatičnim naglaskom.

London je odlična destinacija za duži ili kraći odmor i nećete pogriješiti stavite li ga na pops mjesta koja morate posjetiti.

Lucija Krnić 8. b

Izvor fotografije: Image by Free-Photos from Pixabay

Autor: Iskra OŠ Samobor

Također pogledajte

JANA I NIKA NA TJEDNU KAJKAVSKE KULTURE

Prošlog su tjedna na ovogodišnjem Tjednu kajkavske kulture nastupom na 37. Dječjem festivalu “Kaj u …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *