Početak | COOLTURA | Prica u školi!
Likovna suradnja OŠ Samobor i Galerije Prica

Prica u školi!

Prica u školi – Prica u gostima projekt je Galerije Prica i Pučkog otvorenog učilišta Samobor kojim se na nov i inovativan način želi približiti zbirka slika Zlatka Price djeci i mladima. Iz bogate zbirke Galerije Prica odabire se slika koja zatim gostuje u školi čime se djeci pruža neposredni susret s umjetničkim djelom. Donošenjem umjetnine direktno u škole nudi se reprezentativni kulturni sadržaj.

Ove školske godine OŠ Samobor provela je školski projekt tijekom travnja i svibnja za sve učenike škole. Djeca su uz originalnu sliku Zlatka Price te uz metodičko vođenje profesorice Ane Kinčić Dubić i suradnice Galerije Prica Maje Cipek obrađivala redovni sat likovne kulture uz prepoznatljive teme akademskog realizma, preko ciklusa Plodova zemlje, Tarskog ciklusa do Opatijskih kišobrana.

Iskustvo kontakta s izvornim umjetničkim djelom obogatilo je i potaknulo naše učenike na stvaranje vlastitih umjetničkih djela. Dok se utisci sliježu, veselimo se izložbi učeničkih radova koji će biti predstavljeni u Galeriji Prica za Noć muzeja 2025.

Puno hvala na izvrsnoj suradnji Galeriji Prica i posebno višoj kustosici Nikolini Šimunović te Maji Cipek.

Veselimo se budućem likovnom stvaranju!

Autor: Goran Šobota

Također pogledajte

Cvjetni korzo – nasmijane kadifice OŠ Samobor

nedjelju, 12. 5. 2024. na samoborskom Trgu kralja Tomislava održan je 8. po redu Cvjetni …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *