Početak | VIJESTI SA STRAŽNIKA | Samoborke iz davnine izvojevale veličanstvenu pobjedu!
Održan kviz o lektiri u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Samobor

Samoborke iz davnine izvojevale veličanstvenu pobjedu!

U prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Samoboru u utorak,14.5.2024., je za učenike šestih razreda osnovnih škola s područja Samobora i Zagrebačke županije, priređen Kviz o lektiri u povodu 150. godišnjice rođenja Ivane Brlić Mažuranić i 108. godine od tiskanja prvoga izdanja njezinih “Priča iz davnine”. U kvizu je sudjelovalo pet osnovnih škola,a  iz svake škole po tri učenika uz pratnju učitelja i školskih knjižničara.

Pobijedila je skupina  Samoborke iz davnine  Osnovne škole Samobor, koju su činile Lidija Vrdoljak, Marina Pahoki i Hana Vrbančić. Učenice je za kviz pripremao školski knjižničar Goran Šobota.

U ime Ogranka Matice hrvatske učenike i učitelje pozdravila je tajnica Ogranka Lada Lokmer, a kviz je vodila Sandra Sinković, potpredsjednica i voditeljica Povijesnoga odjela Ogranka.

U ime Grada Samobora kvizaše je došla podržati Zrinka Breglec, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, koja je učenicima približila lik i djelo Ivane Brlić Mažuranić, njezinu skromnost i nastojanje za očuvanjem hrvatskoga književnoga jezika i poručila da i dalje nastave čitati jer je čitanje vječno blago koje ostaje u čovjeku. Nagrade i pohvalnice svim su učenicima uručile Zrinka Breglec i Sandra Sinković.

Veselimo se novim druženjima, a i pobjedama!

Autor: Goran Šobota

Također pogledajte

Cvjetni korzo – nasmijane kadifice OŠ Samobor

nedjelju, 12. 5. 2024. na samoborskom Trgu kralja Tomislava održan je 8. po redu Cvjetni …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *