Početak | VIJESTI SA STRAŽNIKA | Čitali smo do zvijezda!
VOLIMO ČITATI

Čitali smo do zvijezda!

Naša Franka Štrbac, Mirta Jakobović i Vilim Vukelić sudjelovali su na županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“ s njihovim mentorom knjižničarem Goranom Šobotom. Ovogodišnja je tema kviza znanja i kreativnosti „Volim London“.

Za organizaciju se pobrinula OŠ Milana Langa iz Bregane.

Na susretu se okupilo više od stotinu sudionika, učenika i njihovih mentora iz ukupno 26 škole. Na samom početku događaj su otvorili školski bubnjari i članovi dramske skupine. Slijedile su pozdravne riječi dobrodošlice ravnatelja škole Igora Matijašića, predstavnika Grada Samobora Marijana Kižlina i predstavnice samoborske knjižnice Blaženke Mavrić Vadlja. Potom su školske knjižničarke Ivančica Huđek (OŠ Milana Langa) i Blanka Špeglić (OŠ „Vladimir Nazor“ – Pisarovina) objasnile sve bitne organizacijske upute te su se natjecatelji uputili u učionice i knjižnicu.

Samo natjecanje bilo je podijeljeno u dva dijela – kviz znanja (tri predstavnika pojedine škole rješavaju test) te kreativni uradak u kojem su učenici komisiji prezentirali svoj likovni rad.

Učenici OŠ Samobor sudjelovali su u kvizu znanja i postigli jako dobar rezultat s ukupno 94 boda čime su zauzeli 12. mjesto.

Najuspješnijima su dodijeljena priznanja i nagrade koje su zajedničkim snagama osigurali škola u Bregani i predstavnici Školske knjige. Spomenuti izdavač pobrinuo se i za gostovanje književnice Sanje Pilić koja je, u predahu do čekanja rezultata, na sebi svojstven način, održala zanimljiv književni susret s natjecateljima.

Posebno pohvaljujemo naše vrijedne učenike koji su pored brojnih obveza i aktivnosti našli vremena za sudjelovanje u ovom natjecanju.

Zahvaljujemo se i OŠ Milana Langa na uistinu lijepom gostoprimstvu i veselimo se idućim čitalačkim susretima. Do tada samo čitajte!

Autor: Goran Šobota

Također pogledajte

Osnovna škola Samobor bila je domaćin ovogodišnje Međugradske smotre Lidrano 2024.

U petak,9.2.2024. u Centru za mlade „Bunker“ održana je smotra Lidrano 2024., natjecanje učenika u …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *