Početak | BEZ KATEGORIJE | OŠ Samobor u Tjednu francuske kulture
VEČER ŠANSONE

OŠ Samobor u Tjednu francuske kulture

Kao škola s dugom tradicijom učenja francuskoga jezika, i ove smo godine s veseljem sudjelovali u različitim radionicama Tjedna francuske kulture koji se održavao u Samoboru  od  25.studenoga. do 2. prosinca.

U sklopu Tjedna francuske kulture  održana  je i jubilarna, 10. večer francuske šansone, koju je  organiziralo Hrvatsko-francusko društvo prijateljstva Samobor-Chassieu u suradnji s AZOO i POU Samobor, uz potporu MVEP i Grada Samobora.

Na Večeri šansone, naše raspjevane “Francuskinje”  Nina Komočar (6.c), Franka Štrbac (8.c) i Jana Komočar (8.d)., pod vodstvom madame Ane Kos i prof. Aljoše Crnobrnje predstavile su nas  pjesmom Ton combat, a plesna skupina Rasplesane iskrice (učenice 3.a i 3.d), pod vodstvom učiteljice Vesne Marjanović, otvorila je Večer šansone plesom Alors on danse. Nastupi naših predstavnica rezultat su radionica francuske šansone koje su se održavale na satovima francuskog jezika.

Glazbenu pratnju svim izvođačima koncerta osigurala je grupa Šansoničari u sastavu Aljoša Crnobrnja (klavir), Marko Kukulj (gitara), Karlo Komočar (bas gitara) i Luka Pešutić (bubnjevi).

 Posebnu zahvalu upućujemo prof. Nataši Komočar na velikoj pomoći i podršci u pripremi naših nastupa.

 Ovim je sjajnim  koncertom obilježena i  30. obljetnica međunarodnog priznanja RH i uspostava diplomatskih odnosa s Republikom Francuskom i Kraljevinom Belgijom.

(A.K. i V.M.)

Poveznica na snimku 10. večer francuske šansone u Samoboru.

                                                                                                                                                                           

Autor: Goran Šobota

Također pogledajte

Sudjelovanje učenika OŠ Samobor na 198. Samoborskom fašniku

Šah, Čovječe,ne ljuti se, Domino, Super Mario, Fortnite, Brawl Stars…. Sve te igre mogli ste …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *