Početak | BEZ KATEGORIJE | Naš Toma Zečić osvojio 9. mjesto u finalu Hippo olimpijade
NATJECANJE HIPPO "ENGLISH WITHOUT BORDERS" OLYMPIAD

Naš Toma Zečić osvojio 9. mjesto u finalu Hippo olimpijade

Učenik OŠ Samobor, Toma Zečić, sudjelovao je u finalu natjecanja Hippo “English Without Borders“ Olympiad koje je održano u Rimu, 29. i 30. rujna.

Toma je učenik 6. razreda koji je svojim trudom, radom i zalaganjem dobio priliku pokazati znanje engleskog jezika na svjetskoj razini i stvoriti nova prijateljstva s učenicima iz 55 zemalja svijeta, od Europe i južne Amerike do dijela Afrike i cijele Azije. Svake godine broj natjecatelja raste. Ove godine ih je bilo preko 60 000 u prvom krugu natjecanja. U finale su pozvani najbolji, njih 150.

U svojoj kategoriji, HIPPO 1, Toma je osvojio izvrsno 9. mjesto. Osim što je ostvario fantastičan rezultat, Toma je osvojio srca svih mentora i natjecatelja svojom neposrednošću i veselim karakterom. Naime, Toma je zabavljao natjecatelje svirajući klavir kako u trenucima najveće nervoze oko ispitnih aktivnosti tako i u slobodno vrijeme. Tominoj rimskoj avanturi priključila se i njegova mentorica, učiteljica Nataša Komočar koja već planira suradnju s mentorima i njihovim učenicima koje su upoznali u Rimu. Time se ostvaruje i cilj Global Hippo Association kao neprofitne organizacije čija je svrha promoviranje važnosti engleskog jezika i povezivanje djece iz različitih zemalja.

Zahvale idu i OŠ Samobor te Gradu Samoboru koji su Tomi i njegovoj mentorici od početka pružali veliku podršku.

Bravissimo, Toma!

Autor: Goran Šobota

Također pogledajte

Sudjelovanje učenika OŠ Samobor na 198. Samoborskom fašniku

Šah, Čovječe,ne ljuti se, Domino, Super Mario, Fortnite, Brawl Stars…. Sve te igre mogli ste …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *