Početak | BEZ KATEGORIJE | ŠTO STARIJA TO BOLJA I LJEPŠA
OBILJEŽENA 65. GODIŠNJICA RADA ŠKOLE

ŠTO STARIJA TO BOLJA I LJEPŠA

Nakon više mjeseci učenja, poučavanja, zadaća i zadataka učitelji i učenici škole na najbolji su mogući način obilježili 65. rođendan naše škole.

U prijepodnevnim su satima održani susreti razredne i predmetne nastave u graničaru, odbojci i košarci.

Finale je bio odbojkaški ogled učenika i učitelja u kojemu su pobjedu ipak odnijeli učitelji.

Na svečanoj sjednici koju je predvodio ravnatelj Goran Ivan Matoš učitelji, administrativno i tehničko osoblje oprostili su se od svojih kolega koji su otišli u više nego zasluženu mirovinu: Dragutina Adžića, Lele Božić, Irene Fratrić, Ive Knežića i Jadranke Minić.

Lajtmotiv ove školske godine, pa i priredbe, Bajka je o vratima Danijela Dragojevića te su okupljeni gosti, brojni roditelji, bake i djedovi, braća i sestre, ali i gradonačelnica te ravnatelji samoborskih škola, imali priliku doživjeti čaroliju Bajke o vratima. Izvorni tekst Danijela Dragojevića prilagodila je Nataša Komočar, učiteljica engleskoga jezika, a scenu je osmislila i izradila Ana Kinčić Dubić, učiteljica likovne kulture. 

Za doživljaj čarolije koju su nam prenijeli mladi glumci i glumice, Cvita Miljanić, Mirta Jakobović, Luka Matijaščić, Sara Ljevar i Leo Telišman te ostali članovi dramske skupine, zaslužne su voditeljice Ana Matijašić i Zrinka Emić Kovač, a za potpunu čaroliju zaslužni su lutkari koje vodi učiteljica Andrea Lastovčić, rasplesane Iskrice pod vodstvom učiteljice Vesne Marjanović te neizostavni orkestar te mali i veliki zbor pod voditeljskom palicom učitelja glazbene kulture Aljoše Crnobrnje.

Okupljene su na dane prvih ljubavi podsjetili stihovi Marka Barišića, Eme Šoić, Vite Kneževića, Julie Brdarić, Luke Šoića, Sare Husta, Andrije Jakovčevića i Karle Čiček.

Svoje su radove predstavili i zadrugari kod kojih je bilo moguće kupiti ukrase od keramike, prigodne uskrsne dekorativne predmete, narukvice i slično.

Posebno iznenađenje bio je nastup poznate pjevačice Renate Sabljak koja je uz pratnju velikog i malog zbora te zbora učitelja otpjevala pjesmu Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, Jalta.

Nakon predstave, kao simbol mira i nade u novu i bolju budućnost, zasađeno je stablo masline, a u sadnji su pomogli novopridošli učenici Alika Kyselova i Tymur Kyselov.

Nakon dvije izazovne godine osmjesi na licima okupljenih pokazali su koliko su nam svima nedostajali zajednički susreti na kojima nam naša djeca pokazuju i daruju djelić onog što znaju i uče sa svojim učiteljima ₋ a znaju i mogu puno!


Autor: Iskra OŠ Samobor

Također pogledajte

Sudjelovanje učenika OŠ Samobor na 198. Samoborskom fašniku

Šah, Čovječe,ne ljuti se, Domino, Super Mario, Fortnite, Brawl Stars…. Sve te igre mogli ste …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *