Početak | IZ MEDIJA | Gradonačelnica Škrobot ugostila i nagradila Tiu Novak
Svečani prijem za izvrsnu učenicu OŠ Samobor Tiu Novak

Gradonačelnica Škrobot ugostila i nagradila Tiu Novak

Na samom početku mjeseca gradonačelnica grada Samobora Petra Škrobot ugostila Tiu Novak, učenicu Osnovne škole Samobor koja je postigla izuzetan uspjeh na međunarodnom natjecanju Hippo Competition.

Učenica 6. razreda, mlada i sjajna Tia, na svjetski priznatom natjecanju Hippo Competition osvojila je naslov europske prvakinje. Nakon što je osvojila 1. mjesto u europskoj konkurenciji, u drugom je krugu osvojila visoko 11. mjesto u konkurenciji 48125 natjecatelja iz cijelog svijeta.

U samoborskoj Gradskoj vijećnici Tiju, njezinu mentoricu Dariju Tomašić i ravnatelja OŠ Samobor Gorana Ivana Matoša dočekali su uz gradonačelnicu i njezin zamjenik Petar Burić, te obnašatelj dužnosti resornog pročelnika, Silvio Ivan Žugaj.

U kratkom razgovoru mentorica Tomašić naglasila je kako je ovo druga godina da učenici Osnovne škole Samobor sudjeluju na natjecanju, a ponos zbog uspjeha Tije nije bilo lako sakriti ni njoj ni ravnatelju.

Tia je pak, samozatajno i uzbuđeno, ispričala kako je njihov put izgledao.

Gradski su čelnici uz čestitke i prigodne novčane nagrade Tiji i njezinoj mentorici potvrdili da su uvijek spremni i voljni podržati svaki uspjeh iz domene obrazovanja.

Izvor teksta i fotografije: Radio Samobor, Mislav Maroević

Autor: Iskra OŠ Samobor

Također pogledajte

Sudjelovanje učenika OŠ Samobor na 198. Samoborskom fašniku

Šah, Čovječe,ne ljuti se, Domino, Super Mario, Fortnite, Brawl Stars…. Sve te igre mogli ste …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *