Početak | COOLTURA | PALJENJE SVIJEĆA UZ DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA
DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

PALJENJE SVIJEĆA UZ DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA

Učenici 7. d razreda u pratnji razrednice prof. Ane Matijašić ove su godine bili predstavnici naše škole prilikom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U organizaciji Grada Samobora, zajedno s učenicima osnovne škole Bogumila Tonija, u 19 sati prisustvovali su prigodnom satu povijesti ispred zdenca na Trgu kralja Tomislava. Nakon održanog sata učenici su zapalili svijeće u spomen na sve žrtve.

Prisutnim učenicima, profesorima i građanima obratila se gradonačelnica dr. sc. Petra Škrobot u pratnji dogradonačelnika Petra Burića i višeg savjetnika za prosvjetu, sport i tehničku kulturu Marijana Kižlina.

Obilježavanju je nazočila i predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Samobora i Svete Nedjelje Đurđa Purić te Nikica Burić, ratni zapovjednik vukovarskog Sajmišta. Okupljenim učenicima rekao je ono najvažnije o Gradu Heroju, objasnio događanja i naglasio kako je od neizmjerne važnosti da se ne zaboravi Vukovar. Prisutnima je zahvalio na odavanju počasti onima koji su dali svoj život za našu domovinu.

Izvor fotografije: Radio Samobor

Autor: Iskra OŠ Samobor

Također pogledajte

Sudjelovanje učenika OŠ Samobor na 198. Samoborskom fašniku

Šah, Čovječe,ne ljuti se, Domino, Super Mario, Fortnite, Brawl Stars…. Sve te igre mogli ste …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *