Početak | BEZ KATEGORIJE | Ružičastom bojom protiv vršnjačkog nasilja
NACIONALNI DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA

Ružičastom bojom protiv vršnjačkog nasilja

Obilježavanje je Dana ružičastih majica započelo u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci. Dan ružičastih majica ove školske godine obilježavamo 24. veljače.

“Vršnjačko je nasilje isticanje moći agresijom. Definira se kao negativna verbalna ili tjelesna akcija koja ima neprijateljske namjere, uznemiruje žrtvu, ponavlja se tijekom vremena, a zasniva se na nesrazmjeru moći. Vršnjačkim se nasiljem smatra ako učeniku drugi učenik ili grupa učenika govori ili čini loše ili neugodne stvari. Zlostavljanjem se može smatrati i ako se učenika opetovano zadirkuje na način koji mu je neugodan ili ako ga se namjerno izostavlja iz aktivnosti. Ponavljanjem zlostavljanja nasilnici povećavaju svoju moć, a žrtve svoju gube.”

Izvor: skolskiportal.hr

Kako bi osvijestili što je vršnjačko nasilje te saznali na koje se načine odupiremo vršnjačkom nasilju, učenici su u suradnji s učiteljima te pedagoginjom škole izradili brojne plakate, a potporu su izrazili upravo odijevanjem ružičastih majica.

Autor: Iskra OŠ Samobor

Također pogledajte

Sudjelovanje učenika OŠ Samobor na 198. Samoborskom fašniku

Šah, Čovječe,ne ljuti se, Domino, Super Mario, Fortnite, Brawl Stars…. Sve te igre mogli ste …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *