Početak | BEZ KATEGORIJE | Osmi razredi kod gradonačelnika
OBILJEŽEN DJEČJI TJEDAN

Osmi razredi kod gradonačelnika

Obilježavanje dječjeg tjedna

Na Dječjem forumu, koji je održan 10. listopada ove godine u Gradskoj vijećnici, sudjelovali su predstavnici učenika osmih razreda škola grada Samobora u pratnji pedagoginja i učiteljica.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Krešo Beljak kojemu su osnovci postavljali pitanja. Učenici su imali pitanja o besplatnom toplom obroku u školama,  gradnji nove škole na području grada, dodatnim autobusnim linijama za linije autobusa kojih ima tek nekoliko u danu te o izdvajanju proračunskog novca za sportske klubove.

Prema riječima gradonačelnika toplog besplatnog obroka u skorije vrijeme neće biti jer, kako kaže gradonačelnik, ništa nije besplatno i taj bi obrok plaćali građani kroz porez.

Nova škola na području grada jest u planu, no postoji veći broj škola u okolici Samobora koje su prazne. Nekakvo rješenje nazire se u prenamjeni objekta u prostoru bivše vojarne. Ono čemu se školarci mogu nadati je izdvajanje više novaca za sportske klubove jer, prema riječima gradonačelnika, djeca i tako provode previše vremena na društvenim mrežama te da grad Samobor želi omogućiti svima da treniraju i uživaju u sportu.

Na pitanje učenika bi li se vratio u školu gradonačelnik je odgovorio potvrdno dodajući da je uživao poučavajući.

Luka Galunić

Izvor fotografije: Image by Florian Pircher from Pixabay

Autor: Iskra OŠ Samobor

Također pogledajte

Sudjelovanje učenika OŠ Samobor na 198. Samoborskom fašniku

Šah, Čovječe,ne ljuti se, Domino, Super Mario, Fortnite, Brawl Stars…. Sve te igre mogli ste …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *