Početak | BEZ KATEGORIJE | Finalni krug matematičkog četverca

Finalni krug matematičkog četverca

I ove godine je na inicijativu učitelja matematike i voditelja Županijskih stručnih vijeća organizirano ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije pod nazivom „Matematički četverac“. Natjecanje se sastoji od dva kruga – 1. dobrovoljni i 2. finalni.
Važno je napomenuti da je organizacija natjecanja volonterskog tipa. Temelji se na entuzijazmu i pozitivnoj energiji organizatora i svih učitelja. Učitelji matematike su sami osmislili zadatke za ovo natjecanje, a škole domaćini prvog kruga su se dobrovoljno prijavile za organizaciju. Natjecanje se održava u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda. Svaku ekipu u određenoj kategoriji čine 4 učenika.
U prvom krugu natjecanja, koje je održano u subotu 13. travnja u 11 osnovnih škola Zagrebačke županije, sudjelovalo je 175 ekipa.
Osnovna škola Samobor bila je domaćin za samoborsko područje. Sudjelovalo je ukupno 17 ekipa, a rezultati su izvrsni. U drugi se krug u obje kategorije plasiralo ukupno 13 ekipa, među kojima je i jedna iz naše škole u kategoriji MAXI, u sastavu: Bruno Komočar 8. a, Jakov Kartelo 8. a, Lana Gracin 7. a, Antonio Orlović 7. a.
Čestitamo svim natjecateljima na jako dobrim rezultatima, a pogotovo našim finalistima!

Autor: Iskra OŠ Samobor

Također pogledajte

Sudjelovanje učenika OŠ Samobor na 198. Samoborskom fašniku

Šah, Čovječe,ne ljuti se, Domino, Super Mario, Fortnite, Brawl Stars…. Sve te igre mogli ste …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *