Početak | BEZ KATEGORIJE | Odlično se drži i u šezdesetdrugoj godini
62. DAN ŠKOLE

Odlično se drži i u šezdesetdrugoj godini

Svečano obilježen Dan škole

U prepunoj dvorani Centra za mlade „Bunker“ u utorak 16. travnja 2019. svečano je obilježen još jedan rođendan Osnovne škole Samobor, 62. po redu. 

Nastupali su veliki i mali, a na samom početku okupljeno mnoštvo pozdravio je Goran Ivan Matoš, ravnatelj škole, uručivši plakete dugogodišnjim djelatnicima, sada već umirovljenicima, Ivanki Bošković – Pupi i Darku Trčku te Sandri Martinović koja je osnovnoškolske brige zamijenila vrtićkima.

Pozornicom je dominirao prekrasan zajednički rad učenika šestih, sedmih i osmih razreda, slika Samobora, Naš grad, naš dom, u 50 dijelova nastala pod stručnim vodstvom profesora Slavena Jurića te zanimljiva instalacija.

Sudjelovali su brojni marljivi učenici i njihovi mentori, a voditelji cijelog programa bili su osmaši Tomislav Blažević i Jakov Ožbolt. Led su probili pjesmom i plesom mali folkloraši pod stručnim vodstvom Nataše Komočar, voditeljice KUD-a i, uz Anu Kos, pokretačke snage cijelog događaja . Kako bježati s nastave, recept pjesnika Zvonimira Baloga, mogao se čuti u izvedbi Leonarde Šoić, članice dramske skupine čije su voditeljice Ana Matijašić i Zrinka Emić Kovač. Dramska skupina pokazala je okupljenima kako je to u Ordinaciji za hipohondre te pantomimom što se sve rade budući glumci i glumice.

A da starije naslijede mlađi, brine se učiteljica Romana Lisec Vrbanović u suradnji s Natašom Komočar te je 2. a prikazao dojmljivu svadbenu igru Ideju svati. Osim učenika, u školi rado glume i lutke. Mali lutkari i njihove lutke, koje uči i nadahnjuje učiteljica Andrea Lastovčić, pokazili kako se mladi nose s ljubavnim jadima.

Osim glumaca, škola je prepuna izvrsnih pjevača te je školski zbor pod ravnanjem profesora Aljoše Crnobrnje izveo pjesme Čiča Miča i Samoborček. Kako zvuči raspjevani moćni tandem, pokazali su Matea Lukšić i Aljoša Crnombrnja u izvedbi pjesme Lean on me. U pjesmi su im se pridružili učenici koji polaze izbornu nastavu stranog jezika te su zapjevali na njemačkom i francuskom jeziku. U svladavanju stranih jezika pomažu im profesorice Irena Fratrić, Lidija Cvitković Dubac te Ana Kos, profesorica francuskoga jezika. Lara Gogić svojom je recitacijom na portugalskom pokazala ljepotu još jednog romanskog jezika.

Atmosferu su zagrijali plesači zumbe pod sigurnom palicom Darije Tomašić, a pleše se i na ritmici koju vode Vesna Marjanović i Matea Lukšić.

Sigurnim korakom bečki valcer otplesali su Saša Kolman i njegova partnerica pedagoginja Tajna Vran, a kako to rade profesionalci, pokazali su Dan Hude, učenik 5. razreda, i njegova partnerica Zara Ivičinec, prvaci Hrvatske u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Šećer na kraju bio je zbor učitelja koji je okupljene podsjetio na osamdesete i duh zajedništva. 

Posjetitelji su mogli kupiti i radove vrijednih ruku učenika – zadrugara te Kreativne skupine i Eko planinarske, a prihod od prodaje namijenjen je kupnji mobilnog automatskog defibrilatora.

Autor: Iskra OŠ Samobor

Također pogledajte

Sudjelovanje učenika OŠ Samobor na 198. Samoborskom fašniku

Šah, Čovječe,ne ljuti se, Domino, Super Mario, Fortnite, Brawl Stars…. Sve te igre mogli ste …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *